هنرمندان خارجی میهمان سومین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر در نشستی با خبرنگاران درباره هنر ایران و آثار جشنواره هنرهای تجسمی فجر گفت و گو کردند.
میشل ستبون؛ عکاس فرانسوی که سال ها ی رویدادها و وقایع انقلاب اسلامی را عکاسی کرده است پس از سی سال به ایران سفر کرده و نمایشگاه آثارش در اختتامیه جشنواره برپا شده است.
ستبون ابتدا درباره حضورش در ایران در جریان انقلاب اسلامی و عکاسی از رویدادهای انقلاب گفت: ایران همیشه برایم مرکز توجه بوده و عکس هایم از رویدادهای انقلاب اسلامی قصه مردم ایران و راوی ماجراهای کشور ایران است.
ستبون در ادامه با تاکید بر تبادل فرهنگی بین کشورها گفت: تبادل فرهنگی بین کشورها می تواند به رفع سوتفاهم ها کمک کند و نگرش های مثبت تری را تسبت به کشور ایران ایجاد کند.
ستبون در ادامه گفت: هنرمندان شاخصی در ایران فعالیت دارند که می توانند در تعامل هنری با دیگر کشورها نقش مهمی در افکار عمومی جهان ایفا کنند.هنرمندان در هر کشوری علاقه دارند که تعامل هنری با یکدیگر داشته باشند و این می تواند در روابط کشورها نقش موثری داشته باشد.
ستبون درباره آثار سومین جشنواره تجسمی فجر گفت: آثاری که در جشنواره ارائه شده از کیفیت خوبی برخوردار است و نشان می دهد هنرمندان خلاقی در ایران فعالیت دارند.
ستبون همچنین به وضعیت عکاسی امروز ایران اشاره کرد و گفت: عکاسی امروز ایران در سطح کشورهای دنیاست و امروز تعداد فراوانی عکاس در ایران فعالیت دارند که بعضی از آنها در عرصه بین المللی نیز شناخته شده هستند.
ولادیمیر استانکوفسکی؛ کاریکاتوریست صربستانی نیز در این نشست گفت: آثاری با کیفیت بالا در جشنواره هنرهای تجسمی فجر شاهد بودم بویژه آثار شاخص و جالبی در رشته پوستر و خوشنویسی در این جشنواره ارائه شده است. در بخش کاریکاتور نیز آثار بسیار خوبی از کاریکاتوریست های ایرانی و دیگر کشورها در جشنواره وجود دارد.
استانکوفسکی با اشاره به جایگاه ایران گفت: هنر ایران قابلیت های فراوانی دارداما هنوز چنانکه باید شناخته نشده است و رویدادهایی مانند جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر می توانند به معرفی هنر ایران و آثار هنرمندان کمک می کند.
استانکوفسکی گفت: رویدادهای بین المللی ارتباط هنرمندان با یکدیگر برقرار می کند و در این رویدادها هنرمندان کشورهای مختلف با ارائه آثارشان احساس می کنند اندیشه های یکسانی دارند که در قالب هنر ارائه می شود.
اکثم عبدالحمید؛ مدیر هنرهای زیبای سوریه و هنرمند مجسمه ساز نیز گفت: ایران کشوری با پیشینه فرهنگی است و هنر آن سابقه درخشانی دارد و مردم سوریه نیز به هنر ایران علاقه دارند و با رشته های مختلف هنری ایران آشنایی دارند.
عبدالحمید با اشاره تعامل هنرمندان ایران و سوریه گفت: هنرمندان ایران و سوریه ارتباط خوبی دارند و هنرمندان ایران در سمپوزیوم ها و نمایشگاههای سوریه حضور مداومی دارند و از این پس نیز نشست ها و برنامه های مشترکی را با هنرمندان ایران برای همکاری بیشتر خواهیم داشت.
عبدالحمید ادامه داد: آثار جشنواره هنرهای تجسمی فجر نشان می دهد که هنر ایران آینده درخشانی دارد و بویژه دررشته پوستر هنرمندان ایران زمینه های خوبی دارند و آثار شاخصی در این رشته وجود دارد.
فرید علی؛ هنرمند خوشنویس و رییس مرکز هنرهای اسلامی کویت نیز در این نشست به تعامل خوشنویسان ایران و کویت اشاره کرد و گفت: ایران فرهنگ و هنر بسیار غنی دارد و هنرمندان کویت آموزه های زیادی را از هنرمندان و هنر ایران فراگرفته اند.
فرید علی گفت: کشور ایران کلمه هنر را تداعی می کند و هنر ایران در منطقه بسیار شناخته شده و تاثیرگذار است. هنرمندان ایران در بسیاری از برنامه ها و نمایشگاههای کویت بویژه در رشته های مجسمه سازی و خوشنویسی حضور دارند و نمایشگاههایی از آثار هنرمندان ایران به طور مستمر در گالری های کویت برگزار می شود.
فرید علی گفت: هنرمندان ایران جایگاه مهمی در رویدادهای بین المللی دارند و موفقیت های پی در پی در عرصه بین المللی کسب می کنند. در سومین جشنواره تجسمی فجر نیز آثار خوبی که بیانگر قابلیت ها و توانایی هنرمندان ایران است، ارائه شده است.
کارگاه عکاسی ستبون برای دانشجویان عکاسی
کارگاه عکاسی میشل ستبون برای دانشجویان عکاسی و خبرنگاری در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد. ستبون در این کارگاه گفت: عکاسی بستری برای بیان ایده هاست، بنابراین ضرورت دارد که هنرمند نسبت به مسایل پیرامونی آگاهی داشته باشد و در عکاسی،قرار گرفتن در موقعیت مناسب، ایده مناسب و گرفتن عکس در لحظه اهمیت دارد و اگر یکی از این موارد نباشد عکس موفقی به دست نمی آید.
ستبون بر ضرورت سبک خاص هنرمندان عکاس تاکید کرد و گفت: عکاس باید ایده خود را در عکاسی داشته باشد و آن ایده موجب تمایز او با دیگر عکاسان می شود. البته ارتباط و تعامل با هنرمندان دیگر برای هر عکاسی لازم است اما می بایست که سبک متمایز آنها حفظ شود.
در پایان این کارگاه ستبون به سوالات دانشجویان پاسخ گفت.
12/12/1389